A Felülvizsgálói modul egy kulcsfontosságú eleme a rendszerszernek és nagyon fontos szerepet tölt be mint marketing eszköz az EPDS+ számára. A mindenki számára ingyenesen elérhető verzió tulajdonságait gondosan kellett kialakítani, hogy felkeltse az érdeklődését a Üzemeltetőknek és a Felülvizsgálóknak egyaránt.

Az ingyenes verzió egyerűen lett kialakítva a könnyű használhatóság érdekében de teljes értékű felülvizsgálói eszközként használható. Ezen verzió korlátozásai (eszközszám) tisztázottak.

Az alkalmazás összes tulajdonsága a fizetős/haladó verzióval érhető el. Mindkét verzió használható egyedülálló felülvizsgálói szoftverként, vagy az Üzemeltetők számára készített robosztus EPDS rendszer részeként.

Az egyik legfontosabb változtatás az inputok és outputok standardizált és előre meghatározott megadása ami lehetővé teszi az adatok cseréjét a szerveren található információkkal.

Ez a formátum jelenleg egy kötött formátum, azonban a jövőben ezt szeretnénk újra definiálni a mindenki által elérhető sztenderdek alapján azért, hogy lehetőséget biztosítsunk a többi felülvizsgálói szoftvernek az EPDS rendszeréhez való csatlakozásra.

Még több szabályozott környezet